Lett – middels – krevende

 


Garnpakkene våre er kategorisert etter ferdighetsnivå.

Vi gjennomgår hver oppskrift for å vurdere nivået. I tillegg til det rent tekniske, tar vi hensyn til hvor lett eller vanskelig det er å forstå forklaringene i oppskriften.

 

Ferdighetsnivåene

Lett

Dette er prosjekter for nybegynnere, uøvede og den som foretrekker det enkle. Oppskriftene er oftest helt basic og krever vanligvis bare kjennskap til grunnleggende masker (rett og vrang for strikking) samt eventuelt enkle økninger og fellinger.
Merk at også arbeider i mer spennede teknikker, men med svært enkel formgivning, kan klassifiseres i denne gruppen. 

Middels

De fleste oppskriftene er av middels vanskelighetsgrad. Disse kan tidvis kreve noe konsentrasjon - oftest grunnet mønstringer - eller det kan være en del monteringsarbeid, som for klassisk kofter.
Også enklere arbeider hvor selve oppskriften er litt utfordrende, klassifiserer vi som middels vanskelig. Et typisk eksempel er uttelling til mønsterplassering.

Krevende

Her finner du oppskrifter for den øvede eller den som vil bryne seg. Oppskriftene kan ha komplekse mønstre, særegne og uvanige teknikker, krevende montering eller annet etterarbeid.
Oppskrifter hvor det skjer mye på en gang, vil oftest havne i denne kategorien. 

 

Teknikk

Under produktinformasjonen til hver garnpakke, finner du et avsnitt som kort forklarer teknikken som er brukt. Vi anbefaler at du leser dette dersom du er usikker på vanskelighetsgraden.

Kontakt oss om du ønsker ytterligere informasjon eller veiledning. 

 

Nybegynnere

Er du helt uerfaren, anbefaler vi å velge garnpakker med enkel formgivning, som for eksempel skjerf eller kluter. Tykkere garn er også et godt tips. 

- For strikking er rillestrikk (frem og tilbake) og glattstrikk (rundt) å foretrekke. 
- Skal du strikke din første genser, velg gjerne en garnpakke med raglanfelling.
- For hekling står masker som brukes oppgitt under teknikk.

Se også veiledning til oppskrifter